Område: Hund Artiklar om hundträning


Hundträning kan se ut på många sätt. Att träna sin hund kan vara att gå hundkurs hos en utbildad hundtränare eller att träna bort skotträdsla hos en rädd hund. Det går lättare om du hittar en träning som både du och din hund tycker är rolig. Här hittar du inspiration för all möjlig hundträning och tips på träningsövningar som du och din hund kan utöva tillsammans. Lycka till med träningen!

Lär känna din valp

Vår i luften och många skaffar valp! En härlig tid full av förväntan, spänning, kärlek och arbete väntar dig som hämtar hem din valp. Vad behöver jag tänka på? Hur ska det bli? Hur kommer den lilla valpen att bli som vuxen? Hur i helskotta får jag den rumsren? Och vad ska den heta?

Träna inför Lydnadsklass 1

Alla hundar behöver någon form av lydnadsträning. En del hundägare nöjer sig med att hunden kommer när man ropar på den medan andra vill lära sina hundar att lyda på många olika sätt. För den som tycker att tävling är en bra morot i träningen finns lydnadstävlingar på flera olika nivåer. Lydnadsklass 1 är den lägsta nivån. Här berättar vi vad du behöver träna på för att starta där.

Seminarium i Sverige med Grisha Stewart

Grisha Stewart, en av USAs främsta hundtränare, har blivit känd över hela världen för sitt arbete med reaktiva och rädda hundar. Hon har utvecklat Behavior Adjustment Training (BAT), en teknik som ger hundar självkänsla och sociala färdigheter. På grund av sin enkelhet och effektivitet när det kommer till att rehabilitera reaktiva beteenden sprider sig metoden snabbt. Nu har turen kommit till Sverige!

På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - sitt kvar

DEL 3. Vid det sista tillfället av Eva Bodfäldts kurs i hundmöten får deltagarna ytterligare ett par verktyg att lära sig i lugna situationer som ytterligare redskap att ta till i besvärliga situationer. Ett väl inlärt ”sitt kvar” är ett bra komplement till blockeringar och gnagmöten.

På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - gnagmöten

DEL 2. I förra avsnittet om jobbiga hundmöten fokuserade Eva Bodfäld på att blockera hunden med kroppen genom att utstråla lugn och dominans. Denna gång går hon igenom ”gnagmöten” som trots att det kan verka som en enkel muta är den metod fungerar bäst på många hundar.

På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - behåll lugnet

DEL 1. Att möta andra hundar på promenad tycker många hundägare är jobbigt. När hunden inte uppför sig som vi önskar i hundmötet blir vi lätt stressade, generade, arga eller besvikna.

Fredrik Steens valpskola: Den första tiden

DEL 1. Nu när du äntligen efter lång väntan har fått hem din lilla valp börjar allvaret. Oavsett hur mycket du längtat efter denna valp, oavsett vilka bilder du målat upp framför dig, så har du nu en hel del arbete framför dig.

Hundalandet - nöjesfältet för dig och din hund

Längs Österlens vackra vidder i Brösarp hittar du Hundalandet, ett nöjesfält för hundar. Här ligger fokus på att ha roligt. Ta med din hund för en dag fylld med lek och skoj bland labyrinter, vattenhinder och härliga grässlätter.

Vardagslydnad med Johan Andersson

Johan Andersson är grundare och hundinstruktör på Fria Hundar där han lär ut vardagslydnad. Johans fokus ligger på att skapa en bättre relation mellan människa och hund och öka förståelsen för varandra. Johan lär ut med mycket glädje och kommunicerar med såväl hund som ägare.

 Jag vill lära ut, hitta nya vägar och få människor att våga, säger Johan.

Lär din valp att hälsa fint

Hundar hälsar på varandra genom att slicka varandra i mungipan. Det är anledningen till att valpar och otränade hundar glatt hoppar upp på oss. Därför behöver vi lära våra valpar att hälsa fint - på människors vis.