Häst

Spiktramp med skada på bland annat djupa böjsenan

Min häst fick en spikskada vänster bak som vid MRI visade att djupa böjsenan var skadad. Efter 4 månader var hon haltfri. Hon skrittades en månad, travades en månad och galopperades en månad och visade inga symptom av skadan under hela den tiden.

Nu fem månader efteråt kan jag känna att hon i vänster galopp vänder in bakdelen i vänster  varv. Hon visar fortfarande ingen svullnad eller värme. Måste jag göra en ny MRI för att veta om det är senan som spökar.

Svar från veterinären

Hej! Jag föreslår att du börjar med att boka tid för en ordentlig genomgång av hästen. Det är inte säkert att det är den gamla skadan som ger sig till känna den här gången, det kan också vara något helt annat. Innan man gör en ny MRI bör man förvissa sig om att problemet sitter på samma ställe. Det gör man bland annat genom att bedöva bort hoven och se om symptomen försvinner. I ditt fall bör man göra ett ridprov med obedövad häst och sedan bedöva bort vänster bakhov och sedan rida igen.

Välj område

Hittar du inte svaret på din fråga?

Ställ en egen fråga
Byt djurslag

Du är nu på "Fråga veterinären Häst" där du kan söka efter frågor och svar. Är du även intresserad av andra djur kan du gå in på:

Om du har ett akut sjukt djur, vänd dig till närmsta veterinär.
Om du har ett akut sjukt djur, vänd dig till närmsta veterinär.

kommer ej publiceras

kommer ej publiceras

kommer ej publiceras

Vi har inte möjlighet att besvara alla frågor som ställs. Tänk på att alla besvarade frågor kommer att publiceras på agria.se