Clinic med Angelica och Douglas

Succén från Jönköping är tillbaka. Den 17 september kommer hela Agriagänget med bland andra Angelica Augustsson, Douglas Lindelöw, Tomas Torgersen och Lasse Berglund till Äppelvikens Ridskola i Bromma.

I mars fyllde vi hela Jönköpings fältrittklubb, se därför till att komma över biljetter till Äppelvikens Ridskola snart. Liksom i Jönköping blir det en clinic med Agrias profilryttare Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw.

Årets tema blir dels utbildning av den unga hästen – ett aktuellt tema just nu eftersom Breeders närmar sig med stormsteg. Det kommer också handla om att behålla hästens form.

- En häst är inte som en skulptur som står för alltid bara för att man format den så. Hästen ändrar sig och blir till det man gör den till, säger Tomas Torgersen.

Tomas hoppas väcka en tankeställare runt just den frågan och menar att det berör alla, från OS-nivå och neråt.

- Gör du ett dåligt jobb eller kanske inget jobb under en vecka så får du räkna med att hästen går dåligt nästa vecka och tvärtom, förklarar Tomas.

Angelica Augustsson när Agria var i Jönköping. Läs mer om den clinicen här

Lasse Berglund, bland annat unghästdomare på Svenskt Avelschampionat, kommer att presentera det nya löshoppningssystemet med tre hinder. Han kommer också att avslöja vad det är som domarna tittar efter vid bedömning och vanliga fallgropar.

Agrias egen veterinär, Charlie Lindberg, kommer prata om hur man minimerar skador och vilka skador som är de vanligaste och hur de uppstår.

Liksom i Jönköping får publiken möjlighet att få svar på sina frågor, så passa på att ställa dem till Angelica, Douglas, Tomas eller varför inte Lasse Berglund.

Clinicen pågår mellan klockan 18-21 på Äppelvikens Ridskola. Insläpp klockan 17,30.

Biljetten kostar 100 kronor och den kan du köpa här!


Vägbeskrivning här

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg