Under vecka 39 är de unga dressyrhästarna i fokus och vecka 40 är det hoppning som gäller. Breeders Trophy i fälttävlan går av stapeln redan den 23–24 september, hos Össjö Hästsällskap

Vi på Agria är samarbetspartner till SWB Equestrian Weeks som helhet – men är även engagerade i fredagskvällarnas elitfölauktioner samt är klassponsor till Rikssto och till slutfinalerna för de fyra- till sjuåriga dressyr- och hopphästarna.

Besök vår monter

Agrias monter är traditionsenligt placerad uppe på podiet i Stora ridhuset. Där hjälper vi dig att se över och optimera din försäkring, dessutom är AgriaShop på plats och säljer allt från schabrak till akutväskor!

Dagsprogram SWB Equestrian Weeks

Se Agriastudions sändning från Breeders 2022

Förra året sände Agriastudion ett halvtimmeslångt magasin på temat "Unghästens hälsa", inspelat under SWB Equestrian Weeks. Missa inte när fyra proffsiga gäster – en uppfödare, en ryttare, en veterinär och en hovslagare – bjuder på konkreta tips och råd. Klicka på den röda Youtube-pilen nedan för att titta!

Vill du hellre se klippet direkt på Youtube?

Tema: Unghästens hälsa

  • Ryttaren Nina Lilja om hållbar grundutbildning. Hur kan ett träningssystem se ut för att bygga upp och utveckla en långsiktigt hållbar häst? Och hur gör man som ryttare för att ”känna av” unghästen, fysiskt och mentalt, i vardagen?
  • Uppfödaren Gustaf Johansson om hållbar uppväxt. Vad är hemligheten bakom långsiktigt friska hästar – och går det att säga att det finns en svensk modell för hästhållning i unga år?
  • Veterinär Isabelle Fredricson om viktiga friskfaktorer. Vilka hälsokontroller bör man göra under unghästtiden, hur påverkas hästen av exempelvis inridning och tandväxling, och vilka åkommor är vanliga under de första åren?
  • Hovslagaren Benny Johnsson om unghästens hovhälsa. Vad är viktigt för att hästen ska utveckla hållbara hovar? Behöver den skos? Vilka varningstecken måste hästägaren ge akt på, och varför är det A och O att veterinär och hovslagare samarbetar?