Att tänka på när du ska köpa häst

  1. Bra att tänka på inför ditt köp av häst
  2. Bra att tänka på när du hittat häst
  3. Bra att tänka på när du får hem din häst

Bra att tänka på inför ett hästköp

Frågorna är många när man ska köpa häst. Här listar vi några saker som är bra att ha koll på när du börjar fundera på att köpa häst.

Bra att tänka på när du hittat häst

När du hittat din häst och köpet ska genomföras finns det en hel del du behöver veta. Det är viktigt att veta om eventuella skador som hästen haft före du köper den, inte minst för försäkringens skull. Ett bra sätt är att be nuvarande ägaren om en fullmakt och försäkringsnumret för att kunna ringa hästens försäkringsbolag och ta reda på tidigare sjukdomar. På så sätt kan du både få reda på vilka sjukdomar och skador hästen haft, samt om den har några kända reservationer.

Ladda ner fullmakten

För att underlätta när du köper häst har vi listat saker som är bra att tänka på. Läs mer om avtal, köpekontrakt, besiktning, överlåtelse och allt annat som har med hästköp att göra - allt för att hästaffären ska gå så smidigt som möjligt.

Köpeavtal

Bra att tänka på när du får hem din häst

Grattis till ditt hästköp! När du har fått hem din efterlängtade häst har du kommit en bra bit på vägen. Men även här finns det en hel del att ha koll på.