Lotta Möller

Jag arbetar heltid på Agria. Jag har arbetat som klinikveterinär sedan 1992, och har tidigare arbetat på Albano djursjukhus, Bagarmossens respektive Strömsholms Regiondjursjukhus. Jag tog min examen för specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar år 2000. Jag har specialistkompetens i internmedicin, hund och katt. På Agria tar jag främst hand om ärenden som rör katt, hund och smådjur.

Ulla Björnehammar

Jag blev veterinär 1981 efter att ha sadlat om från mellanstadielärare och var direkt inställd på att jobba uteslutande med smådjur. Detta har jag gjort på ett flertal kliniker o djursjukhus från Östersund i norr till Helsingborg i söder i olika positioner allt ifrån klinikveterinär till chefveterinär. Under 10 år drev jag tillsammans med en kollega privatpraktik i Uddevalla. 1990 tog jag initiativ till att bilda kattveterinärföreningen Jamaren som fortfarande är aktiv. 1994 fick jag min specialistkompetens i hundens o kattens sjukdomar. Jag har varit aktiv i Sveriges Veterinärförbund och ordförande i Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap men också varit med och bildat Veterinärer i Sverige ViS där jag nu är medlem. Numera delar jag min tid mellan Agria och Hundstallet, en kul kombination av praktiskt arbete och den datorbaserade skaderegleringsverksamheten som givit mig en helt ny vinkel på det veterinära arbetet.

Anna Tranell Lindman

Jag arbetar heltid på Agria Sällskapsdjur. Jag har veterinärexamen sedan 1986 och tog examen för specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar 1996. Efter närmare trettio år på djursjukhus, varav de sista sjutton på Animalen i Södertälje valde jag en annan riktning i yrkeslivet. Jag kom till Agria 2017 och har tidigare samlat på mig en stor erfarenhet av medicinska utredningar, reproduktionssjukdomar, mjukdelskirurgi och ultraljud på hund och katt. Men även de små smådjuren som kaniner och marsvin har jag arbetat en del med.

Catarina Eliasson

Jag arbetar på Agria sedan 2021. Min veterinärexamen tog jag 1993 och arbetade till en början med lantbrukets djur men därefter har jag främst arbetat på djursjukhus med hundar och katter. Jag tog min examen för specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar år 2006. Jag har även varit aktiv i Sveriges Veterinärförbund, varit ordförande för Svenska Sällskapet för Djurtandvård och är nu ordförande för Jamaren, en förening för kattintresserade veterinärer.

Charlie Lindberg

Jag arbetar numer som konsult på Agria. Jag blev färdig veterinär 1973 och har specialistkompetens i hästens sjukdomar. När jag inte jobbar på Agria är jag kliniskt verksam på hästkliniken på Ugglarps gård i Ängelholm, och har även arbetat som banveterinär på trav och galopp. Jag är även medförfattare till flera böcker om hästhållning och hästhälsa.

Helena Treffenberg Pettersson

Jag tog veterinärexamen i Uppsala 1991 och har sedan dess arbetat med hästar. Jag har specialistkompetens i hästens sjukdomar och har genom åren främst arbetat med kirurgi, ortopedi och bilddiagnostik med inriktning på häst. Hästsjukhuset i Skara med hovslagarskolan, Universitetsdjursjukhuset i Uppsala tidigare hästkirurgen och ATG-klinikerna har varit mina tidigare arbetsplatser. Jag har undervisat veterinärstudenter, hovslagarelever och även på hästgymnasium, samt föreläst på kurser/kongresser för veterinärer och har varit handledare för veterinärer under deras ”residency program” i bilddiagnostik på häst. Jag har också jobbat några somrar på stuteri.

Sen 2019 är jag egen företagare på heltid med inriktning på hästsjukvård, föreläsningar samt teleradiologi och veterinär på Brunmåla Hästklinik i Täby. Idag delar jag detta arbete med att sedan årsskiftet 2022/2023 jobba på Agrias hästavdelning.

Anette Graf

Jag började på Agria i början av 2021 och jobbar 60 % på Agrias hästavdelning. Jag tog min veterinärexamen vid Royal Veterinary College i London år 1995, med specialistkompetens i hästens sjukdomar 2003. Efter veterinärexamen började jag arbeta som hästveterinär på en klinik i Essex, strax utanför London. Efter nästan tio år i England flyttade jag år 1999 hem till Sverige och började jobba  på hästavdelningen vid Hallands Djursjukhus i Slöinge.

Som klinikveterinär har jag mest jobbat med ortopediska utredningar med specialintresse för ultraljudsdiagnostik och rehab. Förutom kliniskt arbete har jag jobbat som klinikchef vid hästavdelningen i Slöinge med ett kort avbrott åren 2011 till 2014 då jag drev egen hästklinik i Hudiksvall.

Jag har också ett förflutet som sekreterare i Hästsektionen och suttit i Normgruppen. 2022 blev jag invald i styrelsen i FEEVA (Federation of European Equine Veterinary Associations) och är sedan årsskiftet ordförande i FEEVAS Workgroup Horse Welfare. Under flera år har jag varit aktiv i Vetabolaget, som kursanordnare, moderator och föreläsare. Jag föreläser regelbundet för Ridsportförbundens distrikt i Halland och Göteborg&Bohuslän. Har även påbörjat utbildning till dressyrdomare. Privat rider jag dressyr på MSV nivå, har sex hästar hemma på gården utanför Halmstad, fem SWB varav fyra är egna uppfödningar och min mans islandshäst. Vi har också en stallkatt och en jack russell.

Håkan Landin

Jag tog min examen 1982 för att kommande 17 år arbeta som distriktsveterinär i både södra och norra delarna av Sverige. 1999 anställdes jag som chefsveterinär på en husdjursförening och började samtidigt som konsult på Svensk Mjölk. Blev därefter specialist i nötkreaturens sjukdomar 2005 och anställdes 2013 på Växa Sverige som expert på Juverhälsa och Djurvälfärd.

Från 2001 och tio år framåt var jag ordförande i Husdjurssektionen på Sveriges Veterinärförbund. 2020 återvände jag till Distriktsveterinärerna, nu som överveterinär Nöt för att två år senare påbörja min nuvarande konsultanställning på Agria Lantbruk. Min yrkesbana har under åren gradvis inriktats mer mot skadeförebyggande hälsovård än traditionell sjukvård, något som jag tycker passar utmärkt på ett företag som erbjuder djurförsäkringar.